Internet en TV zonder vaste telefoonlijn

Ben je je aan het oriënteren op een nieuw abonnement voor internet en TV thuis? Maar heb je nu een alles in 1 abonnement? Wat moet je dan kiezen? En waarom? Wij proberen je hier wat op weg te helpen.

Als je nu een alles in 1 abonnement hebt met internet bellen en tv en nu overweegt om te kiezen voor een internet en tv-abonnement dan betekent dit dat je twijfels hebt over de telefonie dienst. En dat is niet zo gek, want je bent niet de enige.

Om voor jezelf tot een antwoord te komen op de vraag of je echt nog een telefonie dienst voor thuis nodig hebt kun je kijken naar de volgende zaken. Als eerste, sta eens even kort stil bij hoe vaak je de vaste telefoon thuis nog gebruikt. Heb je hem wel maar bel je vooral mobiel? Pak je de telefoon thuis zelf nog wel als je iemand gaat bellen of doe je dat met jouw mobiel? Of wordt je vooral door anderen nog gebeld als ze naar jou op zoek zijn? Als je zelf een mobiel abonnement hebt met onbeperkt bellen dan is het niet zo gek dat je nog zelden belt met de vaste lijn bij jou thuis. Het is ook niet meer nodig, want vaak betaal je voor de vaste telefoonlijn nog een bedrag per minuut en dat is zonde als je ‘gratis’ kunt bellen via jouw mobiele telefoon. Heb je nog geen mobiel abonnement met onbeperkt bellen, dan is het misschien wel het overwegen waard om daarvoor te kiezen als je weer voor een nieuw abonnement in aanmerking komt. Dan kun je voor 1 vast en scherp bedrag zowel thuis als onderweg onbeperkt bellen. Maar bel je nog veel naar het buitenland, dan kan bellen via een vaste telefoonlijn bij sommige aanbieders wel aantrekkelijk zijn. Ze bieden vaak via een aanvullende optie voor een vast bedrag onbeperkt bellen van vast naar mobiel in het buitenland aan. Heb je familie in het buitenland die je vaak spreekt? Dan kan dit een verstandige keuze zijn. Genoeg keuzes dus qua afweging.

Het grote voordeel bij veel aanbieder is overigens wel dat je niet los hoeft te betalen voor een vaste telefoonaansluiting. Je krijgt deze er vaak gratis bij en betaalt alleen per minuut. Bel je zelf niet naar anderen dan betaal je dus niks extra per maand maar ben je wel bereikbaar voor anderen op jouw thuis telefoon. Maar wil je niet in de verleiding komen om met de vaste telefoonlijn te bellen, dan kun je hem misschien beter ook niet nemen. Als anderen gewend zijn om je op dat nummer te bellen moet je alleen even zorgen dat je ze informeert en ze je voortaan mobiel bellen, maar dat valt nog wel mee, toch?

Be the first to leave a comment. Don’t be shy.

Join the Discussion

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>