Glasvezelmarkt groeit

glasvezel
De glasvezelmarkt in Nederland groeit en groeit. Steeds meer huishoudens worden aan het glasvezelnetwerk aangesloten dat toch wel een aantal flinke voordelen met zich meebrengt. Ook zijn er inmiddels in enkele plaatsen, dorpen en wijken burgerinitiatieven opgestart omdat men van mening is dat vandaag de dag iedereen het recht heeft op snel internet. Snel internet, dat heb je in ieder geval wanneer je gaat alles in 1 glasvezel vergelijken want er zijn snelheden van maar liefst 1000 M/bit per seconde mogelijk. Deze snelheid geldt zowel voor het uploaden als ook voor het downloaden omdat je met glasvezel over een hoge symmetrische bandbreedte beschikt. Dit is natuurlijk een groot voordeel wanneer je online televisie kijkt, veel op youtube zit of andere dingen doet die nogal veel bandbreedte eisen.

Glasvezel vergelijken

Omdat de glasvezelmarkt in Nederland sterk aan het groeien is, zijn er natuurlijk ook een hoop glasvezel aanbieders actief op deze vrij jonge markt. De prijzen kunnen daarom enorm verschillen. Een alles in een pakket vergelijken is daarom verstandig of beter gezegd om regelmatig via een vergelijkingssite de prijzen voor glasvezel te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs maar ook op de snelheid en de beschikbare diensten en extra opties. Laat je dit allemaal in je vergelijking meewegen kunnen je nogal aardig wat geld per jaar besparen. Veel mensen denken dat 10 euro per maand niet veel is, maar over een jaar gezien zijn dat wel 120 euro en met dit geld kun je leuke andere dingen doen.

Glasvezelaansluiting

Natuurlijk moet je wanneer je een glasvezel abonnement wilt afsluiten beschikken over een glasvezelaansluiting. In Nederland wordt glasvezel aangelegd tot in je huis. Dit noemen ze ook wel Fiber To The Home afgekort als FTTH. Dit is dus het grote verschil tussen internet via DSL of internet via de kabel. Het laatste stukje van de centrale tot in je woning of huis is namelijk geen glasvezel maar gewoon coax of twisted-pair. Wil je helemaal zeker zijn doe dan de glasvezel postcodecheck.

Comments are closed.